'Joy & Passion'

03-02-2021

Valentijnsdag staat voor de deur! Hoog tijd om onze decoratie aan te passen met een gepast kleurenpalet, vol vreugde en passie. 'Joy & Passion' staat voor een dynamische en opwindende kleurencombinatie...

Een palet met het felle 'Phoenix Red' ... het wordt geen makkelijke klus want rood is niet bepaald mijn favoriete kleur. Rood is een intense en krachtige kleur die vol zit met emotie, gaande van hartstochtelijke liefde tot intense woede, ... zowel geschikt voor Cupido als voor de duivel dus! We gaan het duivelse achterwege laten en ons vooral richten tot de romantische en energieke eigenschappen van het rood.

Om te agressieve 'stagings' te vermijden, wordt in dit palet het rood gecombineerd met meer paarse tinten. Paars staat voor creativiteit, toewijding en mysterie. Het is tevens een kleur met een kalmerend effect op geest en zenuwen. Paars combineert de kalme uitstraling van blauw en de felle energie van rood. Daarom heeft het perfect zijn plaats in deze nieuwe combinatie.

De kleur rood vloeit verder uit naar bordeaux et de paarse tint wordt stilaan helderder om tot 'Blossom Pink' te komen. Voldoende delicatesse en romantiek om van dit palet onze leidraad te maken voor een gepaste decoratie in deze Valentijn periode.

Voor diegenen die Valentijn te cliché vinden, ... uw decoratie hoeft niet per se te bestaan uit talloze hartjes hoor :-). Nood aan wat inspiratie?

Eerst en vooral, gebruik eventueel grijs of zwart voor uw recipiënten om het dynamische en krachtige aspect nog extra aan te sterken. Een zwarte glazen vaas of potten in verweerd zink... ideaal. Maak daarin een mooie compositie met rozen waarvan enkele 'Red Naomi'. De prijs van rode rozen schiet met Valentijn natuurlijk de hoogte in, je kan dus best een klein aantal rode rozen combineren met rozen of andere bloemen van één of meerdere andere bijpassende kleuren. De diversiteit aan kleuren maakt het geheel weer opwindend doch rustiger dan uitsluitend rode schakeringen.

Vergeet ook niet, droogbloemen zijn terug hip! Ik heb o.a. een zelf gepimpte cache-pot gevuld met een trio van zelf gedroogde rozen: 'Red Naomi' (die bij het indrogen een bordeaux tint ontwikkelden), pioenen en trosrozen 'Super Sensation'.

Tulpen duiken ook stilaan weer op en het beschikbare kleurenpalet past perfect bij onze combinatie. Een mooie zwarte takkenstructuur, een paar pipetten in cobrablad en enkele kleurrijke tulpen ... wat een plaatje!

Net zoals in de vorige blogs, kunnen we deze keer opnieuw werken met planten: 'Peperomia Schumi Red' is heel geschikt.

I.p.v. een zwarte glazen vaas, heb ik een lange smalle vaas bekleed met zwart leder. Een originele en moderne afwerking. Een parallel gebonden boeket van rode gerbera's maakt het volledig af.

Laat zelf ook uw creativiteit de vrije loop!


Ik sprak hierboven over een zelf gepimpte cache-pot. Benieuwd naar de te volgen stappen? De volledige uitleg volgt in een komende blog ...