'Sweet Macaroons'

27-11-2020

Maak deze herfst en winter plaats voor een mild en rustig doch charmant en smaakvol kleurenpalet. De woorden 'Sweet Macaroons' zijn de perfecte samenvatting voor deze zachte, stijlvolle combinatie... 

Herfst ... het seizoen met de meest opvallende kleuren in de natuur, ... van intens geel en oranje tot flamboyante rode tinten. Prachtig om te zien! Wetenschappers beweren zelfs dat een opkrikkende wandeling door het herfstlandschap goed is voor je mentale welzijn en het humeur een boost kan geven.

Deze aardse tinten kunnen ook in ons interieur verwerkt worden, echter, voor wie af wil van de traditionele schakeringen, kan opteren voor een eigentijds palet: een combinatie van framboos roze, koraal roze, meringue roze, munt of pistache groen en een toets vanille. Van deze kleuren wordt je ook blij en ze zorgen voor een rustige, frisse uitstraling. Vind je ze net iets te helder, verdonker ze dan met een paar tinten en vervang de vanillekleur door goud.

Veel (web)winkels bieden momenteel deze kleuren aan als kerstdecoratie. Durf eens een kerstboom in roze en munttinten ... charme en magie gegarandeerd. De meeste mensen hebben wel goudkleurige kerstballen in huis, wel, die combineren perfect met de zoete kleuren van dit palet.

Wie graag verse bloemen heeft staan: schik wat stijlvolle bloemen met nuances van roze en perzik, plaats daar wat kaarsen naast van één van de bijpassende kleuren en klaar is kees. Voor een duurzame decoratie, denk aan droogbloemen: een mini boeketje van Rozen met Phalaris en bordeaux Amaranthus. Voor diegenen die deelgenomen hebben aan de workshop van oktober, je zal op één van de foto's de Rozen van ons floraal object zien!

Voor wie van planten houdt: in deze donkere dagen kunnen ze ook wel voor een gevoel van geluk zorgen. Planten die qua kleur mooi te gebruiken zijn bij dit thema en die je op mijn onderstaande foto's zal zien verschijnen: Kalanchoe Thyrsiflora, Sedum Purpureum en Calisia Rosato.

Geniet van uw cosy en trendy decoratie en tot schrijfs!