'Caramelize' your autumn!

09-10-2020

Hou je van bruine en taupe tinten, gecombineerd met naturelkleuren en een toets pastel roze ...? Lees dan verder, dit hip kleurenpalet voor de herfst 2020 is er ééntje voor jou!

Als grote fan van decoratie, sfeercreatie en uiteraard van florale artistiek, ben ik steeds bezig met kleurencombinaties.

Ik vond het een leuk idee om per seizoen de trendy kleurenpaletten in decoratie en florale artistiek voor jullie uit te lichten a.h.v. een 'moodboard' en enkele bijpassende creaties (met verse, gestabiliseerde of gedroogde materialen). Zelf baseer ik mijn workshops op deze hedendaagse kleurencombinaties en vind het bijzonder leuk om op zoek te gaan naar het gepaste recipiënt voor de 'uitgekozen' bloemen.

Sommige van mijn creaties bij het seizoensthema (m.n. de objecten met gestabiliseerde of droogmaterialen) zal je ook terugvinden op de gift pagina.

Wil je dus hip en trendy zijn, schenk eens een duurzame droogbloemencompositie!

Voor de herfst 2020 gaat het dus in dit palet om naturelkleuren: bruin, taupe, huidtinten... . Deze worden gecombineerd met pastel roze tinten. Het geheel geeft een karamel-achtige look. Bijzonder charmant! 

De termen die bij deze up-to-date combinatie horen zijn: relaxed, warm, basic & generous.

Deze kleuren zijn meestal wel bij iedereen in huis terug te vinden. Laat je dus inspireren en ontwerp en hip deco-hoekje.

Bloemen die heel representatief zijn voor dit kleurenpalet: Dianthus (anjer) Caramel, Rosa Talea en Rosa Lazise. Ik hoor je al zeggen: "Anjers, ... zo ouderwets", wel, neen! De anjer is echt wel terug van weggeweest. Tegenwoordig is deze bloem 'hot' en verkrijgbaar in alle mogelijke kleuren. De heel lang houdbare Dianthus is ook heel breed toepasbaar: strak en modern of net klassiek en ingetogen. In een creatie bij dit thema (zie foto hieronder) werd de Dianthus Caramel verwerkt in een strakke parallelschikking. 

In de wereld van florale artistiek en home staging, kent de herfst 2020 nog een ander verfrissend palet. Deze volgt in een volgend blogbericht.

Tot later!